Voetbal & TouwtjeSpringen

Voetbal & TouwtjeSpringen

Een betere voetballer worden

Voetbal en TouwtjeSpringen hebben meer met elkaar te maken dan je misschien denkt. Voetbal is een dynamische sport, die veel van je lichaam vraagt. Sta jij ieder weekend met je vrienden van het bier-team een balletje te trappen? Of ben je hardcore aan het diëten om bij het Nederlands Elftal te komen? Dan is deze training je geheim om ze af te troeven. Niet alleen heb je een goede conditie nodig om de bal bij te houden, je oog-hand-voet coördinatie is net zo belangrijk, net als het lichamelijke vermogen om flinke klappen op te vangen. Jouw spieren vangen een groot deel van deel van de klap op, maar ook je pezen en botten hebben het soms zwaar te verduren. Kracht training is belangrijk voor een sterkere core en gewrichten je zoals enkels, knieën en schouders. Voor voetbal en touwtjespringen moet je presteren en daar heb je kracht voor nodig, om net een tandje vlugger of hoger te gaan om te scoren. Er zijn verschillende oefeningen voor een effectieve training. Touwtje Springen is daar één van.

Meer sprongkracht

Om te presteren heb je kracht en snelheid nodig, en de conditie om dat 90 minuten vol te houden. Om dat te bereiken heb je intensieve training nodig, met oefeningen zoals:

  • Touwtje springen
  • Squats
  • Calf Raises
  • Box Jumps
Touwtje Springen

Een voetballer moet goed kunnen dribbelen, korte sprints of flinke afstanden rennen. TouwtjeSpringen helpt je om je spieren langdurig intensief in te zetten. Bouw je training rustig op. Als je net begint, begin dan 2 weken met enkele minuten per dag. Focus eerst goed op techniek voordat je langdurige sessies doet, ongeacht je springtouw. Vergeet niet dat het er niet om gaat, hoe vaak je achter elkaar over het springtouw springt; maar daag jezelf uit en behoud de rust. Handig als je soms langer dan 90 minuten over een voetbalveld moet rennen.

Squats

Squats zorgen voor sterke beenspieren en flexibiliteit. Een must voor goede voetbaltraining. Vind je squats saai? Probeer dan eens de pistol squat 😉 handig om snel weer overeind te komen.

Calf Raises

Als professionele voetballer wordt je bijna dagelijks omringd met modellen, die met hun volle lengte proberen indruk te maken. De prof-voetballer moet zich dan staande kunnen houden, om tussen de lange benen het bos te kunnen zien. Maar het helpt ook bij een ingooi.

Box Jumps

Balans en power, is wat je traint met box jumps. Met behulp van box springs verbeterd je sprongkracht. Een goede techniek is belangrijk voor de balans bij het touwtjespringen en voetbal. Wanneer je met comfortabele hoogte begint, kan je vervolgens met de juiste techniek de hoogte in trainen. Handig voor een hoge kopbal.