Snel, sneller, snelste wereld records TouwtjeSpringen

Snel, sneller, snelste wereld records TouwtjeSpringen

1. Snelste wereld record

In 2019 werd tijdens een internationale touwtjespringcompetitie in Shanghai het wereldrecord voor het snelste touwtjespringen gevestigd. Cen Xiaolin, die al eerder het record op zijn naam had staan, slaagde erin om in 30 seconden maar liefst 228 keer te springen.

Cen Xiaolin, een tiener uit de zuidelijke provincie Guangdong in China, springt al touwtje sinds hij 12 jaar oud was. Hij begon met touwtjespringen toen hij in 2012 naar de basisschool ging. Sindsdien heeft hij talloze records gebroken, waaronder vele die hij zelf had gevestigd.

Je vraagt je misschien af wat er nodig is om net zoals Cen Xiaolin touwtje te springen. Wat kun je doen om wereldrecords touwtjespringen te breken? Nou, je kunt beginnen met trainen, en flink trainen ook. Cen besteedt dagelijks twee tot vier uur aan zijn training! Ik vermoed dat jouw levensstijl waarschijnlijk niet geschikt is voor dit niveau van training. Hoewel training het enige is dat je in staat zal stellen om wereldrecords te breken, is het aanschaffen van een snelheidstouwtje een goede eerste stap.

2. Een uur lang touwtje springen

Een Uur, 13.273 Sprongen: Utrechter Rob Rijk behaalde in 2019 het Wereldrecord TouwtjeSpringen

Op een gedenkwaardige zaterdag verbrak Rob Rijk uit Utrecht het wereldrecord voor het meeste aantal touwtjesprongen in één uur. Onder het toeziend oog van een levendig publiek volbracht Rijk niet minder dan 13.273 sprongen, waarmee hij het vorige record van 12.702, gehouden door de Amerikaan Peter Nestler, uit de boeken sprong.

Om dit verbazingwekkende aantal sprongen te bereiken, moest Rijk een gemiddelde snelheid van meer dan 3,6 sprongen per seconde aanhouden. Deze prestatie vereist niet alleen fysieke topvorm, maar ook een ijzersterke mentale discipline. Rijk veroverde niet alleen een plek in het Guinness Book of Records met zijn prestatie; hij wist ook €2.510,- in te zamelen voor Stichting Het Vergeten Kind, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor kinderen in nood.

Rijk toonde zich verrassend kalm voor en tijdens het evenement. “In de dagen ervoor was ik nerveuzer. Maar op de dag zelf had ik er vertrouwen in.” Toch was een uur aan een stuk door touwtjespringen, zelfs voor een ervaren atleet als Rijk, een enorme uitdaging. “Na 15 minuten leek de tijd ontzettend langzaam te gaan. Maar op een bepaald moment raakte ik in een flow, en vanaf dat moment ging het vanzelf,” reflecteerde Rijk op zijn ervaring.

De triomf van Rijk was niet alleen een persoonlijke overwinning, maar diende ook een groter doel. “Dat ik tegelijkertijd een goed doel kon steunen, maakt het extra bijzonder,” zei hij. Zijn record staat als een bron van inspiratie, niet alleen voor atleten en sportfans, maar voor iedereen die droomt van het verwezenlijken van hun doelen, hoe onbereikbaar deze ook mogen lijken.

Een Nieuwe Sprong Voorwaarts: Jordan Coen Zet Het Record Nog Hoger

De meeste touwtjesprongen in één uur door een individu staat nu op 14.657, een prestatie neergezet door Jordan Coen (Canada) in Grimshaw, Alberta, Canada, op 19 februari 2022.

Jordan werd geïnspireerd door Peter “The Rope Master” Nestler om te beginnen met touwtjespringen. Hij legt uit: “[Peter] deed een touwtjespringdemonstratie op onze school toen ik zeven was, en ik was meteen verkocht! Ik heb video’s van hem bekeken waarin hij verschillende touwtjespringrecords vestigt. Deze titel sprong eruit als iets waar ik naar kon streven en wat ik kon bereiken. Ik ben ook al tien jaar een competitieve touwtjespringer en heb meerdere provinciale en nationale records op mijn naam staan op het gebied van snelheid, kracht en uithoudingsvermogen als atleet bij Rope Skipping Canada.”

De prestatie van Jordan bouwt voort op de traditie van touwtjespringen als een sport van uithoudingsvermogen, snelheid, en precisie. Met records die steeds weer worden gebroken, herinnert de sport ons aan de onbegrensde potentie van menselijke vastberadenheid en prestatie.

3. Langste wereld record

Het wereldrecord voor het langste touwtjespringen staat op naam van Joey Motsay, een duursportatleet uit Dryden, NY. Joey sprong in 2009 tijdens een liefdadigheidsevenement maar liefst 33 uur en 20 minuten aan één stuk door met het springtouw. Deze poging, erkend door het Guinness Book of World Records, haalde $38.000 op voor het goede doel.

Dit is niet het enige wereldrecord dat Joey op zijn naam heeft staan. Joey, die zichzelf een “zweetverslaafde” noemt, heeft nog twee andere wereldrecords op zijn naam staan voor zover bekend. Zo heeft hij eens 176 uur achter elkaar op een hometrainer gefietst! En op 50-jarige leeftijd duwde hij een auto 80 kilometer ver in minder dan 24 uur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.